Mannen

Gezichtsbehandeling voor mannen

Radiance revealing treatment

Gezichtsbehandeling (60 minuten)

Radiance revealing treatment

Laat de doffe en vermoeide huid weer ontwaken en geeft een betere uitstraling.

Reiniging, peeling, onzuiverheden verwijderen, massage, masker, dagverzorging

€ 56,-

Anti-aging treatment

Gezichtsbehandeling (60 minuten)

Anti-aging treatment

Specifiek voor de rijpere huid om op te peppen en stevigheid te geven

Reiniging, peeling, onzuiverheden verwijderen, massage, masker, dagverzorging

€56,-

Reserveren

Een verzorgde mannenhuid

Mannen gebruiken steeds vaker eigen verzorgingsproducten en dat is nodig!

De mannenhuid heeft heel andere eigenschappen dan die van de vrouw. Door de huid goed te bestuderen begrijpen we de specifieke behoefte van de mannenhuid steeds beter. Ook hormonale invloeden kunnen hierin meespelen.

Wanneer we de mannenhuid vergelijken met de vrouwenhuid, valt onder andere het volgende op:

  • de mannenhuid is dikker (16%), omdat het meer opperlagen heeft,
  • beter gehydrateerd en elastisch,
  • rijker aan collageen, wat de huid meer vorm en versteviging geeft
  • en tekenen van ouderdom verschijnen later, maar rimpels zijn dieper en meer zichtbaar

Scheer tip

Tips bij het scheren voor mannen:

1 Vooraf

Scrub je huid. Een scrub verwijdert dode huidcellen waardoor je de kans op ingegroeide haren vermindert. Scrub rustig in cirkelvormige bewegingen, anders irriteer je de huid. Vermijdt de huid rondom de ogen.

2 Het scheren

Nat scheren: Wanneer je nat scheert, doe dit dan na een douche of bad. De stoom heeft de haren verzacht zodat ze makkelijker geschoren kunnen worden. Breng de scheergel aan op een huid die verwarmd is. Laat het eventueel een moment intrekken en start met scheren. Scheer met de haargroeirichting mee.

Elektrisch scheren: Wanneer je elektrisch scheert vermijdt dan zoveel mogelijk warmte, omdat dit irritatie veroorzaakt. Zorg er eerst voor dat je gezicht goed gewassen is en spoel het af met koud water. Zo komen de haren rechtop te staan. Begin eerst met de gevoelige plekken. Het scheerhoofd wordt, naarmate het scheren vordert, iets warmer en kan op plaatsen zoals de wangen of hals irritatie opleveren. Maak rustige op- en neergaande bewegingen. Probeer niet in cirkels te scheren; dit kan ingegroeide haren veroorzaken. Houd het apparaat tijdens het scheren loodrecht op de huid. Het scheerhoofd staat op die manier ideaal ten opzichte van de haargroei. Hard drukken is overbodig. Dit zal onnodig de huid irriteren.

Let op: nat scheren is wel beter voor de huid!

3 Aftershave

Was na het scheren je gezicht met lauw water en dep de huid droog. Breng een aftershave lotion of gel aan. Dit kalmeert direct het branderige gevoel na het scheren en verzacht de huid.

4 Onderhoud van het scheerapparaat

Hygiëne is belangrijk. Een apparaat dat haar- en huidresten bevat, kan kleine wondjes doen ontsteken. Vervang het scheermes of de scheerkop als het scheerresultaat snel achteruit gaat. Houd het scheerapparaat goed schoon.